Over Dieske
Mijn naam is Dieske van Hal-Snelting. (1985) Ik ben opgegroeid in de Achterhoek in een gezin van drie kinderen waarvan ik de oudste ben. Ik woon samen met mijn man Remie en onze twee franse bullen, Chili en Sjef, in Beek. Op 5 minuten loopafstand van het Montferlandse bos is dit voor mij een fijne plek om te wonen.
Van 2008 tot eind 2010 heb ik samen met Remie op Bali (Indonesië) gewoond, waar wij prachtige avonturen hebben beleefd. Eén van die avonturen was het werken als vrijwilliger voor Nederlandse stichtingen, met kansarme kinderen en kinderen met een beperking. Op Bali ben ik voor het eerst gaan werken met bijzondere doelgroepen. Ik vond het een mega inspirerende tijd. Hoe mooi ons leven op Bali ook was, na er 2,5 jaar te hebben gewoond begon er iets te kriebelen bij mij. Ik vond het vrijwilligerswerk wat ik deed fantastisch en begon na te denken over wat ik er voor zou moeten doen om hier mijn beroep van te maken. Ik wilde heel graag weer studeren, wat betekende dat wij ons avontuur op Bali afsloten om terug te keren naar Nederland.

Studie
In 2011 ben ik gestart met de studie SPH (Sociaal Pegagogische Hulpverlening). Door deze opleiding en stages heb ik ervaring op gedaan in het werken met verschillende doelgroepen. In het laatste leerjaar heb ik de minor levensloopbegeleiding bij autisme gevolgd. Met een reden want met deze doelgroep heb ik mij altijd sterk verbonden gevoeld. Tijdens deze minor heb ik verschillende lezingen gevolgd van/over vrouwen die op latere leeftijd de diagnose autisme hebben gekregen. Ik was hier direct door getriggerd, wat ik tijdens deze lezingen te weten kwam was dat kennis over autisme bij vrouwen haast nog een grijs gebied was en sterk onderbelicht. Ik had de gedachte daar in de toekomst een keer wat mee te willen doen. In 2015 ben ik afgestudeerd en kon ik direct full-time aan de slag bij mijn stageplek van het eerste leerjaar. Ik heb er tijdens mijn opleiding in de weekenden en vakanties gewerkt als begeleidster, later tevens als coördinator.
Bewuste keuze
In januari 2018 ben ik uitgevallen met een burn-out. Een lange periode van herstel was het gevolg. Dat was pittig maar er op terugkijkend heel waardevol en leerzaam. Ik heb de kans gekregen terug te gaan naar een basis en mij bezig te houden met de vraag. Wat wil ik? Waar word ik gelukkig van? Ik wist dat ik in de autismehulpverlening wilde werken. Door de studie en mijn werk heb ik altijd een gevoel en behoefte gehad bij te kunnen dragen aan destigmatisering rondom autisme. Ik wil heel graag kennis op doen om deze vervolgens te kunnen delen. Hoe mooi zou het zijn wanneer ik op een laagdrempelige, professionele wijze coaching en begeleiding kan geven. De wens om dit vanuit een eigen praktijk te doen kwam boven drijven. Eind 2018 kwam de prachtige specialisatie tot meisjescoach op mijn pad. Het gaf direct meer richting in welke kant ik op wilde. Tijdens deze training werd mij heel duidelijk dat ik mij in wil gaan zetten voor meisjes, meiden en vrouwen met autisme of een vermoeden ervan.
Bij Mimpi coaching bied ik coaching en begeleiding bij autisme, jongens, meiden en volwassenen. Tevens bied ik ouder en gezinsondersteuning, ondersteuning aan medeprofessionals en zet ik mij in het bijzonder in om meer zichtbaarheid te geven aan informatie over autisme bij meisjes en vrouwen. Signalen die ik vanuit het werkveld heb opgepikt maakt dat ik mij voor 100 % in wil zetten voor deze doelgroep. Autisme bij meisjes en vrouwen wordt minder goed herkent en gediagnosticeerd dan bij jongens en mannen. Autisme uit zich bij meisje en vrouwen anders dan bij mannen waardoor het heel vaak niet of pas op latere leeftijd wordt opgemerkt. Meisjes en vrouwen kunnen de symptomen van autisme beter camoufleren. Juist dit camoufleren kan zorgen voor stressklachten, uitputting en psychische klachten.
Van dichtbij zag ik mijn jongere zusje hier een aantal jaren mee worstelen. Zij heeft altijd het gevoel gehad ‘anders’ te zijn en anders te denken. Toen zij vastliep op werk en in relatie tot anderen heeft zij hulp gezocht. Ze herkende zich in de kenmerken van autisme en daardoor vielen veel vragen rondom wie ben ik? en waarom doe ik zoals ik doe op de plek. Mijn zusje heeft adequate hulp gehad op de gebieden waarin zij telkens vastliep. (communicatie, stress herkennen en onderhouden van relaties). Toch zag ik dat hierin ook dingen mistte. Want dan ben je 25 jaar en krijg je erkenning en herkenning in je gevoel dat je de wereld soms anders ervaart. Je wordt geholpen op het gebied waar je op dat moment in vastloopt. En dan? Het begrijpen van wat autisme is, hoe dit werkt in jouw brein en hoe je hier over kan communiceren met jouw omgeving is heel erg belangrijk. Ik heb in de praktijk vaak gezien dat deze schakel wordt overgeslagen. Hier aandacht aan geven is een belangrijk onderdeel in mijn coaching en begeleiding. Ik ben trots op mijn zusje, op de vrouw wie zij nu is, hoe zij geniet van het leven met vrienden en familie en met plezier werkt als bio-technisch analist. Van dichtbij mee te maken wat laagdrempelige, professionele hulp kan betekenen voor een meisje of vrouw met autisme of een vermoeden er van maakt dat ik met heel mijn hart en ziel dit werk kan doen.
Welkom bij Mimpi coaching.
Liefs,
Dieske

Geschoold door:
SPH, sociaal pedagische hulpverlening, HAN Nijmegen – Minor: levensloopbegeleiding bij autisme – BrainBlocks ingezet als psycho-educatie, communicatiemiddel en therapeutische interventie – Elske Kolkman, Specialisatie tot meisjescoach.
Wie mij goed kent weet dat;
- Ik op 20-jarige leeftijd de hotelschool heb afgerond en jaren met veel plezier in de horeca heb gewerkt.
- Ik van lekker eten hou. Het liefst Aziatisch met een tafel vol verschillende lekkernijen. Sushi en eigengemaakte saté is favoriet.
- Yoga, lezen en wandelen mij ontspannen.
- Borduren en haken hobby’s van mij zijn.
- Ik de reizen die ik samen met Remie, familie of vrienden heb gemaakt, beschouw als een enorme verrijking in mijn leven.
- Indonesië mijn favoriete vakantiebestemming is.
- Ik oude, mooie en grappige theepotten verzamel. Ik heb er inmiddels meer dan 20.
- Ik humor erg belangrijk vind in mijn werk en leven.
Tot slot nog een weetje; Mimpi betekent droom in het Indonesisch. Met de praktijknaam Mimpi coaching is hiermee voor mij een mooie cirkel rond.